top of page

Kickstart RAIL

De beste start voor je carrière in het spoor

De Kickstart RAIL is een uniek programma voor starters in het spoor. Dit programma bied je de tools waardoor je makkelijker verbindingen legt en beter gaat presteren. Daarvoor is het nodig om de sector goed te leren kennen, een netwerk op te bouwen en te weten waar je voor staat. Deze drie elementen komen ruimschoots aan bod tijdens de Kickstart RAIL

Tijdens spoorcolleges en bij bedrijfsbezoeken leer je de spoorketen goed snappen.

In het Trainlab ga je met alle deelnemers intensief aan de slag met een actueel dilemma. Je leert van de verschillende wijzen van aanpak en je leert elkaar goed kennen.

Wil je snel concrete stappen maken binnen het spoor? Dan is dit hét programma voor jou. Voor meer informatie stuur een mailtje aan: info@railconnect.nl

Doelgroep

Starters

Duur

In overleg vast te stellen

Investering

Afhankelijk van het programma

Start- en lesdagen

Dit programma wordt momenteel alleen op maat aangeboden.

Wat levert het op?

Als deelnemer aan de Kickstart RAIL verlaat je het programma met een schat aan nieuwe kennis en ervaring.

 • Je weet hoe het spoorsysteem werkt. Je kunt goed inspelen op mogelijke ontwikkelingen in de toekomst.
   

 • Je beseft de klantgerichtheid van het systeem. Het gaat om de eindklant, de reiziger en de verlader. 
   

 • Je bouwt vanaf de start een waardevol netwerk op.
   

 • Je leert van èn met elkaar. Je leert inzien dat de sector alleen door nauwe samenwerking verder komt.
   

 • Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen van het spoor. Het programma speelt zich af op unieke locaties in het spoor waar deelnemers in gesprek gaan met vakdeskundigen en zelf achter de knoppen gaan zitten. 
   

 • Je weet waar het om draait en wordt een trotse ambassadeur van het spoor.

Voor wie?
Programma

De Kickstart RAIL opleiding bestaat uit een driedaags programma, waarvan twee aaneengesloten dagen, een tussenpose met individuele opdrachten en tot slot een terugkomdag.

 

Tijdens de tussenperiode van circa vijf weken zijn er twee dagdelen waarin je op bezoek gaat bij de bedrijven van andere deelnemers (kijkje achter de schermen).

De Kickstart RAIL is er voor hoogopgeleide starters in de spoorsector, die ambitieus zijn en concrete stappen willen maken. Diverse marktpartijen doen mee, zoals vervoerders, beheerders, ingenieurs- en consultancybureau’s, ministerie en provincies.

Door wie?

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met TU Delft, Living Motion, ADSE en experts van aangesloten bedrijven. Je wordt professioneel begeleid door een zeer ervaren sessieleider en facilitator.

Ook werk je met elkaar in subgroepen een ketencasus uit. Je krijgt hierbij begeleiding van een analist en kunt experts raadplegen om te komen tot de beste oplossing.

Op de terugkomdag presenteer je de resultaten en lessen aan elkaar.

Locatie

Het programma start in het Railcenter in Amersfoort. Gedurende het programma zullen we unieke locaties in de spoorwereld bezoeken die je als deelnemer veel inzicht geven in de keten en jouw rol hierin.

 

Locaties die worden gebruikt verschillen per editie: Werkplaats Nedtrain Haarlem, Railcenter, Spoorwegmuseum, Grote Stations, Havenbedrijf, Verkeersleiding ProRail, Bijsturingscentra spoor- of bus/tramvervoerders, Grote projectlocaties, Koninklijke wachtkamer, Productielocaties van leveranciers en meer.

Aanmelden
AanmeldenRail
bottom of page