top of page

Kickstart RAIL geopend door Bart Smolders

Directeur Mobility van Siemens, Bart Smolders, opende de Kickstart RAIL mei 2017.

Bart Smolders opende deze editie met een inspirerend verhaal over samenwerking in de keten en bijpassend, effectief gedrag. Daarmee gaf hij de 18 deelnemers van 7 verschillende bedrijven meteen stof tot nadenken en dit leidde direct tot een levendige discussie.

Dag 1 van het programma vond plaats in het nieuwe Railcenter in Amersfoort. De aftrap van Bart werd gevolgd door nadere kennismaking tussen de deelnemers van NS, ProRail, ARRIVA, Strukton Rail, Voestalpine, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en GVB. De ontmoeting van mensen in de keten en daarmee de uitbreiding van ieders netwerk vormt een belangrijk onderdeel van de Kickstart.

Werkvormen en discussies werden afgewisseld met rondleidingen door de Wisselloods, de Modelpost, een Onderstation en een uitgebreide toelichting bij de “inzetmodules” van de uitrukorganisatie Incidentbestrijding van ProRail.

Aan het einde van de middag zijn we met zijn allen verplaatst naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hier werd veel gelachen en geleerd door spelvormen over de geschiedenis en ontmoeting met acteurs op bijzondere locaties. We hebben de dag afgesloten met een heerlijk diner in de wachtkamer 1ste en 2e klas.

Na een prettige overnachting in het Mali Hotel in Utrecht vond dag 2 plaats in het Operationeel Controle Centrum Rail in Utrecht. Begrip & inzicht en samenwerken in de keten stonden centraal tegen de achtergrond van de Landelijke Bijsturing van de treindienst. Door middel van een interactieve game heeft men meer inzicht opgedaan in de samenwerking tussen betrokken partijen bij incidenten op het spoor. Juist bij verstoringen op het spoor wordt duidelijk hoeveel verschillende partijen een rol spelen in de afhandeling hiervan en dat goede samenwerking hierbij cruciaal is. Uitgebreide toelichting door experts uit de operatie hebben de afhankelijkheden en complexiteit van deze wereld aan de deelnemers ontvouwd. Erg leerzaam!

De komende weken werken de deelnemers in groepen verder aan het “Trainlab”. Onder begeleiding van hoofddocent Alexander de Haan wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen voor een ketelvraagstuk dat door de directeur van Connexxion is ingebracht. Op de laatste dag van het programma zullen de groepen dit aan elkaar presenteren om daarna met een aantal directeuren in debat te gaan over de uitkomsten.

Kort en goed: ook in deze editie weer een energieke groep met deelnemers die enthousiast aan de slag zijn gegaan. Exact wat we willen bereiken met de Kickstart RAIL!!

Uitgelicht
Recent Posts
Archief
bottom of page