top of page

ERTMS Academy

Het huidige systeem voor beveiliging van het spoor (ATB) functioneert goed, maar veroudert en komt uit een tijd dat er minder treinen reden dan nu. Daarom heeft het kabinet gekozen om een nieuw treinbeveiligings- en besturingssysteem in te voeren: ERTMS (European Rail Traffic Management System).

In opdracht van ProRail Treinbeveiliging verzorgt RailConnect de projectleiding van het inrichten van de ERTMS Academy, compleet met ERTMS test en demo lab! De gehele bovenste etage van het nieuwe Railcenter in Amersfoort wordt momenteel voorzien van een nieuwe serverruimte, nieuwe faciliteiten voor baan-trein integratietesten en ook zal er een simulator worden gerealiseerd waarmee het voor iedereen tastbaar wordt wat ERTMS eigenlijk betekent, wat zijn de voordelen van ERTMS en waarom komt het er eigenlijk?

Na de zomer is het bedrijfsklaar. Vanaf dat moment heeft het Nederlandse spoor een Academy dat enorm zal bijdragen aan d

14 km kabel wordt aangelegd in het testlab!

e toekomstige transitie van de huidige treinbeveiliging naar ERTMS.

Trots om hieraan mee te bouwen voorzien wij in de toekomst grote belangstelling van de spoorwereld uit binnen- en buitenland. Maar ook buiten de spoorwereld ontstaat hiermee een prachtige omgeving om aan de toekomstige generatie medewerkers binnen de sector te laten zien hoe veelzijdig het spoor is.

Uitgelicht
Recent Posts
Archief
bottom of page