top of page

Kickstart RAIL - hoe het spoor echt werkt


Joost van der Gullik - deelnemer Kickstart RAIL

Nieuwe collega's in het spoor wegwijs maken in deze boeiende wereld, dat is waar de Kickstart RAIL over gaat.

Juist in de eerste fase van je loopbaan in de railsector krijg je de gelegenheid om achter de schermen te kijken van de vele productielocaties. Aan de hand van verkeersleiders leer je wat het is om een trein veilig te zetten. Samen met een vakman wandel je door de werkplaats waar treinen worden onderhouden en specialisten in infrastructuur laten je kennis maken met Wisselbediening, Energievoorziening en Treinbeveiliging. Ervaringen waar je de rest van je loopbaan meestal niet meer aan toekomt en waar je juist zoveel baat bij hebt.

Samen met collega's uit de hele spoorketen doe je inzicht op in de werking van het systeem, in de spelers in die keten en wat jouw rol daarin is. Met collega's van Vervoerders, Aannemers, het Ministerie, Ingenieurs en Leveranciers speel je een "verstoringen-game" waardoor je gaat begrijpen wat de gevolgen kunnen zijn van een eenvoudige wisselstoring. Begrip van de context en inzicht in hoe het beter kan.

Kortom: je leert snappen hoe het spoor écht werkt.

Joost van der Gullik - Beleidsmedewerker OV en Spoor, Ministerie Infrastructuur en Waterstaat: "Heel gaaf om een kijkje achter de schermen te krijgen op locaties waar je anders niet komt"

Uitgelicht
Recent Posts
Archief
bottom of page